over mij

Plantagehuis De Morgenstond, Suriname

Welkom! Wat fijn om je hier te ontmoeten. Ik ben Susan Koenraadt. Ik ben geboren in Suriname op plantage De Morgenstond en vanaf 1980 woon ik in Nederland. Ik houd ervan om buiten te zijn, lekker in de tuin bezig of erop uit te trekken. Ik geniet graag van muziek, koken (en ook lekker eten) en ik ben graag in beweging. Ik houd van het ontdekken, het ontdekken van iets nieuws of het herontdekken van dat wat ik al dacht te kennen.

Na mijn studie Bedrijfseconomie, gevolgd door een Controllers opleiding (HOFAM), heb ik bij uiteenlopende bedrijven gewerkt. Zowel detailhandel, als logistiek en productie bedrijven, allen met andere aandachtspunten die inherent zijn aan de organisatie. En ook allemaal met één gemeenschappelijk deel: MENSEN.
Als Controller voel ik me gedreven om inzicht te geven in delen van processen, die weinig aandacht krijgen. Steeds meer heb ik geleerd, dat processen vallen of staan bij de dynamiek binnen een organisatie, de dynamiek in relaties tussen mensen en hoe mensen hiermee omgaan. Het gaat heel vaak niet alleen over datgene wat met het oog zichtbaar is. Het gaat ook over het onzichtbare, het gevoel, een dynamiek wat zich blijft herhalen.

Mijn eigen vragen over situaties en dynamieken waar ik mee te maken had, hebben mij geleid om een intensieve coach opleiding Systemisch Werken te volgen. Hierdoor begreep ik beter wat op de achtergrond bij mij meespeelde en waarom ik meer interesse had in het niet-zichtbare van het geheel, dan in de cijfers en grafieken. Deze opleidingen hebben mij geleerd hoe familiesystemen werken en hoe systemen zich met elkaar vermengen doordat je altijd jouw eigen familiesysteem inbrengt.

De Morgenstond, dat ben ik, Susan Koenraadt. Ik bied ondersteuning om vragen en oplossingsrichtingen beter zichtbaar te maken. Zodat ook antwoord gegeven kan worden op hetgeen wat onder de oppervlakte meespeelt.

Het leven is niet alleen maar mooi, het is ook moeilijk en soms lelijk. En door het moeilijke en het lelijke is het tegelijkertijd ook mooi, als het maar stroomt! Niets blijft altijd hoe het was en hoe het vandaag is en als mens is er niets mooiers dan het leven te beleven en niet op een waakvlam te staan.
Systemisch Werken met opstellingen geeft jou inzicht in jou zelf, waarmee je iedere dag opnieuw jouw eigen gouden antwoord kunt geven.

Contact:

info@de-morgenstond.nl / 06-41254327